Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zvone-čadež Necenzurirano

Inšpektorji odkrili serijo nepravilnosti v ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

tina maze pm Ekipa24.si

Brez dlake na jeziku! Tina Maze za številne ...

pia-skvarča Njena.si

Skrito v raju: Se vam zdi kodrasto dekle od nekje ...

viole Ekipa24.si

Kako se pretepa ultras Maribora? Tukaj je posnetek...

Novice Trebnje

1. trebanjski punt napovedan za petek

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.12.2012 10:28

Na vrsto prihaja tudi trebanjska politična elita. V sporočilu za javnost so organizatorji protestov pozvali k udeležbi na protestu proti večkrat ovadenemu in tudi obsojenemu županu Trebnjega Alojziju Kastelicu. Zahtevali pa bodo tudi odstop vseh drugih spornih županov.

KDAJ?
V petek, 14.12. 2012 ob 16. uri

KJE?
V parku pred Občino Trebnje

PROTI ČEMU?
Z mirnim protestom želimo opozoriti na pomanjkanje morale in etike v slovenski politiki. S protestom bomo zahtevali odstop edinega - zaradi zlorabe uradnega položaja - pravnomočno obsojenega župana v Sloveniji, župana občine Trebnje Alojzija Kastelica. Hkrati s protestom zahtevamo odstop vseh drugih županov (in ostalih politikov), ki so v kakršnem koli kazenskem postopku oz. tistih, katerih morala in etika sta sporni.
Na protestu bo javno predstavljena tudi ljudska nezaupnica s strani Uroša Lubeja.


ZAKAJ RAVNO TREBNJE?
Občina Trebnje je edina v Sloveniji, kateri še vedno županuje na 7 mesecev pogojne zaporne kazni obsojen župan. Bil je spoznan za krivega zaradi zlorabe županskega položaja. Čaka ga še kar nekaj kazenskih ovadb (16).

ZAKAJ SE OBRAČAMO NA MEDIJE?
Trebnje je najmanjše mesto, kjer se bodo odvijali protesti, v Trebnjem se - bolj kot ne - vsi med seboj poznamo. Župan je v preteklosti že velikokrat grozil občanom (dokazano!), poleg tega pa je v prispevku slovenske kronike na RTV SLO, dne 26. novembra 2012, dejal, da bo šel v primeru protestov med ljudi. S tem je dal ljudem jasno in glasno vedeti, da bo šel pogledat, kdo so junaki, ki se upajo protestirati zoper njega. Prepričani smo, da bo udeležba na protestu ravno zaradi tega nizka, zato želimo pomoč medijev, naj v prispevkih omenjate naš protest, hkrati pa v Trebnje povabite tudi čim več ljudi, tudi iz drugih (saj veste, številni Trebanjci se ne bodo upali priti) krajev.

Želimo si poštenega župana, želimo si, da končno spet zaživimo v pravni državi.