Jadrnica Svet24.si

Video: Z jadrnico so želeli pred neurjem mirno ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Lado BizovičarJoker Out Njena.si

Lado Bizovičar povedal to o svoji mlajši hčeri

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kultura Kočevje

V Kočevju razstava Signature

Piše: STA

Čas objave:
09.06.2022 09:37

V Likovnem salonu pokrajinskega muzeja v Kočevju so včeraj uri odprli razstavo fotografa Vita Oražma in pisateljice ter vizualne umetnice Lele B. Njatin. Predstavljata se z nizom tako imenovanih kompozitov. Razstavo, ki bo na ogled do 3. septembra, so pripravili v okviru 11. niza Poletje s kočevskimi likovnimi ustvarjalci.

Na razstave Poletja s kočevskimi likovnimi ustvarjalci uvrstijo likovne ustvarjalce, ki so tako ali drugače povezani s Kočevjem in z njegovim širšim območjem.

Vito Oražem se je rodil leta 1959. Od srede sedemdesetih let preteklega stoletja se ukvarja s fotografijo, vmes tudi s poštno umetnostjo, eksperimentalnim filmom, kserografijo in holografijo. Od 1988 pa do konca devetdesetih let prejšnjega stoletja je ustvarjal multimedijske svetlobne instalacije s hologrami, videom in računalniškimi animacijami.


Njegovo prvo samostojno fotografsko razstavo so leta 1977 pripravili v Likovnem salonu Kočevje. Kasneje se je udeleževal festivalov in razstav v Baslu, Berlinu, Dortmundu, Essnu, Hannovru, Jeni, Karlsruheju, Kasslu, Ljubljani, Melburnu, Montrealu, Osnabrücku, Perugii, Ribnici, Vroclavu in Zagrebu. Živi in ustvarja v nemškem Essnu.

Lela B. Njatin se je rodila leta 1963. Od srede sedemdesetih let preteklega stoletja ustvarja konceptualna dela in performativne akcije. Ukvarja se tudi s poštno umetnostjo, z eksperimentalni filmom in vizualno poezijo. V osemdesetih in devetdesetih je pisala literaturo. Kasneje se je posvetila povezovanju literarne in likovne umetnosti.

Od leta 1980 piše strokovne članke in eseje o sodobni umetnosti ter eksistencialni estetiki. Samostojno razstavlja od leta 2013. Atelje ima v Kočevju.