kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Kultura Mirna Peč

Pod zvezdami z Garfieldom: filmski večer v Mirni Peči

Piše: Brenčači

Čas objave:
30.08.2024 12:01

Zadnji počitniški četrtek je bilo pred Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči zelo pestro in nasmejano. Člani Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči so že peto leto zapored pripravili kino večer pod zvezdami.

Tokrat so se skupaj z mačkom Garfieldom potepali po Londonu. Skupaj z Odiejem je iz Amerike pripotoval v britansko prestolnico, da bi presenetil svojega "gospodarja" Jona. Obišče prav vse znamenitosti: Big Ben, Buckinghamsko palačo, Scotland Yard … Najboljše, kar se mu zgodi, pa je, da zamenja mesto s kraljevskim mačkom in postane lastnik velikega dvorca. Le kdo bi si ga bolj zaslužil kot Garfield? A niso vsi istega mnenja in tako se Garfieldova pustolovščina šele začne.

Brenčači so tudi tokrat poleg ogleda filma pripravili nagradno igro. V njej so lahko sodelovali vsi, ki so imeli na mobilnem telefonu shranjeno vsaj eno fotografijo svojega najljubšega mačkona in so jo delili na Facebook profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči. Izmed vseh prispelih fotografij so izbrali pet najzanimivejših in jim podarili plišastega Garfielda. Nagrade so prejeli: Maxine Hodnik, Mihaela Komočar Gorše, Darja Kastelic, Lidija Lubej in Jelka Anžlin. 



Za pravo filmsko izkušnjo so Brenčači sproti pekli sveže pečene in okusno dišeče kokice, za sladkosnede pa so brenčaške babice, tete, sestre ... napekle gore palačink in jih izdatno namazale s slastnimi domačimi marmeladami. Letos so prvič ponujali hladno pijačo v novih in okolju prijaznih brenčaških kozarčkih za večkratno uporabo. Tako vsi skupaj prispevamo k zmanjšanju odpadkov in ohranjanju naše prelepe narave.

Med poletnimi počitniškimi dnevi so se tudi člani Kulturnega društva Četrtkova brenčanja dobro spočili ter z veliko sveže energije in polni zanimivih idej snujemo nove dogodke. "Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči, na spletni strani www.cetrtkova-brencanja.si ali pa se prijavite na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com. Pri nas ste vedno dobrodošli," sporočajo Brenčači.