pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Kultura

Novomeški simfoniki bodo razveselili tudi letos

Piše: R.K.

Čas objave:
27.01.2023 10:42

Ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto tradicionalno pripravlja koncert. Ta bo letos 7. februarja ob 19. uri v Športni dvorani Marof.

Že 33 let novomeška Glasbena šola Marjana Kozine pripravlja tradicionalen dogodek ob kulturnem prazniku, ki ga sicer lani in predlani zaradi covida ni bilo. Lani so z načrtovanim koncertom ob kulturnem prazniku nato obeležili občinski praznik.

Orkester, ki deluje pod okriljem Glasbene šole Marjana Kozine je oblikoval in izobrazil številne učence, nekatere med njimi pa je zaznamoval do te mere, da so glasbo izbrali kot svoj poklic in so danes uveljavljeni glasbeniki v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Matija Slak, ravnatelj GŠ Marjana Kozine, na koncertu, ki bo potekal v Športni dvorani Marof, pričakuje tisoč obiskovalcev. Letos bo glede vstopnic vse enako kot pred epidemijo, torej bo treba priti dovolj zgodaj, da si bodo obiskovalci zagotovili prosto mesto. Lani je bilo potrebno namreč brezplačne vstopnice prevzeti pred koncertom, letos pa jih ne bo.

Novomeški simfonični orkester sicer izjava tudi zahtevnejše skladbe, ki so na programih svetovnih orkestrov. Tokrat bo izvedel celovečerni koncert s pestrim glasbenim programom skupaj z Mešanim pevskim zborom. Solisti bodo Amaya (Maja Keuc) - vokal, Manja Slak - violina, Irena Yebuah Tiran - mezzosopran in Aleš Pavlin - tenor. Dirigent Miro Saje, zborovodja Blaž Klemenčič.