mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kultura Ribnica/Kočevje

Na ogled dediščine od Turjaka do Kolpe s knjižnico in skupno vstopnico Trojka

Piše: STA

Čas objave:
17.05.2023 13:22

Ustanove predstavljanja in ohranjanja kulturne dediščine, ki povezujejo območje od Turjaka do Kolpe, rašiški javni zavod Trubarjevi kraji, Rokodelski center Ribnica in Pokrajinski muzej Kočevje, od danes k ogledu vabijo s skupno knjižico Trojka. Ta je hkrati skupna vstopnica za obisk vseh treh muzejev, so povedali na današnji novinarski konferenci.

Namen muzejske Trojke je predstavitev vseh treh ustanov, njihovih zbirk in preostale ponudbe. V knjižici so na enem mestu zbrani za obiskovalce najpomembnejši podatki, predstavlja pa tudi skupno vstopnico za vse tri ustanove, je direktorica Pokrajinskega muzeja Kočevje Vesna Jerbič Perko pojasnila za STA.

Obiskovalce tako vabijo k obisku vseh treh omenjenih ustanov oziroma muzejev po ugodnejši ceni in sicer ne nujno v enem dnevu, saj je vstopnica veljavna še leto dni po nakupu.

Trojka je sicer tradicionalna jed na Notranjskem in Dolenjskem. Sestavljena je iz treh sestavin ozimne zelenjave. Njeni okusi pa so kljub enakemu nazivu različni, saj vsak doda svoj ščepec začimb in ljubezni, ki dajejo hrani poseben okus."Tako je tudi muzejska trojka sestavljena iz treh sestavin. Vsak muzej ima svoje lastnosti, ki jih določa območje, kjer deluje, to pa daje skupnemu doživetju posebne začimbe, s katerimi se celotna izkušnja poveže v prav posebno okusno jed, postreženo z ljubeznijo."

Muzejska Trojka je v uporabi od danes naprej.

Današnjo novinarsko konferenco v Rokodelskem centru Ribnica so pripravili v okviru prireditev mednarodnega dneva muzejev.