plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

1696960652-172a6180-1696960549854 Necenzurirano

Ameriška klofuta Brodnjaku: glasovali proti ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Kultura Novo mesto

Festival "Sem glasba, sem mesto" prestavljen na jesen

Piše: R.K.

Čas objave:
08.05.2021 07:00

V Kulturnem centru Janeza Trdine so morali zaradi strogih ukrepov, ki še vedno veljajo ob izvajanju prireditev, prestaviti za konec maja načrtovani 6. mednarodni glasbeni festival SEM GLASBA, SEM MESTO v jesenski čas, in sicer v teden med 6. in 10. septembrom.

Kot sporočajo, jih veseli, da program ostaja nespremenjen, saj so udeležbo potrdili prav vsi izvajalci, tudi tisti, ki prihajajo iz tujine. V ospredju letošnjega festivala je namreč glasba Španije s poudarkom na flamenku, ki ga bo poleg mlade vzhajajoče španske plesne zvezde Vanese Aibar  predstavila tudi priznana zasedba Camerata flamenco project, ansambel treh izjemnih španskih glasbenikov, ki so nastopili na nekaterih največjih odrih svetovnih klasičnih, jazzovskih in flamenko festivalov.

sem-glasba, sem-mesto
Sem glasba, sem mesto
KC Janeza Trdine

Sodobni pristop in spoštljiv odnos do tradicije jim omogoča številna sodelovanja z različnimi glasbeniki, med katerimi so tudi takšne zvezde flamenka, kot je Carmen Linares. V Novem mestu se jim bo s svojimi plesnimi veščinami in eleganco pridružila mednarodno priznana plesalka flamenka Anabel Veloso, slišali pa bomo skladbe z njihove zadnje plošče, ki je posvečena glasbi španskega skladatelja Manuela de Falle. Glasbeniki so se poglobili v izvirno partituro znamenitega baleta El amor brujo in na pretanjen način poustvarili ta pomembni del španskega klasičnega repertoarja. Za pokušino kliknite tukaj.