krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kultura

Energetska obnova CIK Trebnje

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2021 07:47

Stavbo, v kateri se nahaja CIK Trebnje, bodo energetsko obnovili. Sofinanciralo jo bo Ministrstvo za infrastrukturo iz sredstev kohezijskega sklada.

Konec leta 2019 je Občina Trebnje v sodelovanju s CIK Trebnje pristopila k izdelavi investicijske in projektne dokumentacije za energetsko prenovo objekta Center za izobraževanje in kulturo Trebnje. Projekt je Občina Trebnje na javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v letih 2021, 2022 in 2023 oddala 22. februarja in 7. maja prejela sklep o dodelitvi do 243.850,47 EUR nepovratnih sredstev. V kratkem sledi podpis pogodbe o sofinanciranju.

Osnovni namen investicijskega projekta je izvedba ukrepov celovite energetske prenove stavbe CIK Trebnje, ki se nanaša na povečanje energetske učinkovitosti, zmanjšanje stroškov rabe energije in funkcionalno izboljšanje stavbe ter zmanjševanje obremenjevanja okolja z emisijami toplogrednih plinov.

Z energetsko prenovo stavbe bo tako izvedena prenova ovoja stavbe, toplotna izolacija fasade, menjava dela stavbnega pohištva, toplotna izolacija podstrešja in zamenjava dela kritine, zamenjava razsvetljave, vgraditev opreme za izvedbo t. i. energetskega monitoringa ter ukrepi izobraževanja, osveščanja in informiranja o URE za uporabnike stavbe CIK.