voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Kronika Novo mesto

Zaradi številnih kršitev so pridržali voznika

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
17.09.2018 11:36

Med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti so policisti v noči na nedeljo ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

Ustavili so ga na Šmihelski cesti, kjer je nadaljeval s kršitvami, saj policistom ni hotel izročiti dokumentov. Odpeljali so ga na policijsko postajo in ugotovili, da gre za 42-letnega kršitelja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,05 miligramov alkohola. Z rezultatov preizkusa se ni strinjal, odklonil je tudi opravljanje strokovnega pregleda. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so bili v soboto okoli 21. ure obveščeni o prometni nesreči med Suhorjem in Vinico. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 21-letni voznik. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v vozilu 21-letnega voznika. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na 14. 9. je v Kanižarici nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Povzročil je za okoli 1200 evrov škode.Z dvorišča prodajalne v Krškem so v noči na 15.9. neznanci odtujili večje število nakupovalnih vozičkov. Okoliščine policisti še preverjajo.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med 14. 9. in 20. 9. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Bele krajine in Posavja izsledili in prijeli 38 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci, desetimi državljani Sirije, osmimi državljani Pakistana in po petimi državljani Eritreje, Alžirije, Afganistana in Maroka še niso zaključeni.