pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika Brežice, Vinica, Krško

Zamaskiran vstopil v hišo, zvezal starejša občana in jima grozil

Piše: R.K.

Čas objave:
29.10.2021 11:00

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 251 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Policisti so v Novem mestu in Krškem zaščitili žrtve nasilja v družini in dvema
nasilnežema izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ropa, nasilja v družini in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan kolesar
29. 10. ob 5.35 se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. Po prvih ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je 53-letni voznik osebnega avtomobila ob prehitevanju trčil v 40-letnega kolesarja. Kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, je hudo poškodovan obležal ob cesti, šest metrov od kraja trčenja. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, okoliščine nesreče pa policisti še preverjajo.

Prometna nesreča na Hrastu pri Vinici


28. 10. nekaj pred 8.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo službenega vozila češke policije in osebnega avtomobila na regionalni cesti Črnomelj - Vinica. Metliški policisti so opravili ogled in ugotovili, da sta bila gostujoči češki policist in policisti PP Črnomelj napotena na interventno nalogo na območje Balkovcev. 27-letni češki policist, ki je
vozil službeno vozilo, na katerem so bile prižgane modre utripajoče luči, je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko sredinske črte in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 59-letni voznik. Poškodovanega 59-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, po prvih informacijah je utrpel lažje poškodbe. Potnica v njegovem vozilu in policista v nesreči niso bili poškodovani. Povzročitelju nesreče bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Rop
Brežiški policisti so bili ob 8.30 obveščeni, da naj bi v kraju Gregovce neznanci oropali občana. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je v jutranjih urah zamaskirani storilec skozi vrata vstopil v stanovanjsko hišo, starejša oškodovanca zvezal, jima grozil in zahteval denar. Pregledal je prostore v hiši, vendar ni ničesar odtujil in po dejanju peš pobegnil. Kriminalisti in policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krškega izsledili in prijeli dva državljana Irana, v Dobovi dva državljana Afganistana, na Mostecu (PP Brežice) dva državljana Afganistana, na območju Balkovcev (PP Črnomelj) šest državljanov Afganistana in pri Malih Brusnicah (PP Novo mesto) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.