sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

v Odkrito.si

Grozljivo: Brutalno pretepena Denis Dame

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Kronika

Zagorelo v drvarnici, ogenj zajel ostrešje

Piše: R.K.

Čas objave:
26.04.2023 09:03

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Tatvine

Z delovišča na Belokranjski cesti v Novem mestu je med 21. in 25. aprilom nekdo odtujil električne vodnike. Podjetje je oškodoval za okoli 750 evrov. 

Med 24. in 25. aprilom je na Brodu v Novem mestu neznanec vlomil v ograjeno gradbišče, poškodoval električne vodnike na žerjavu in s tem povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 27 državljanov Rusije, 20 državljanov Maroka, 19 državljanov Kube, pet državljanov Pakistana, štiri državljane Konga, tri državljane Nepala, dva državljana Alžirije, državljana Sierra Leone, državljana Sirije, državljana Tunizije in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

26. aprila nekaj pred 4. uro so bili policisti obveščeni o požaru v Metliki. Po prvih zbranih obvestilih policistov naj bi zagorelo v drvarnici ob stanovanjski hiši, ogenj pa se je razširil in zajel ostrešje hiše. Požar so gasilci omejili in pogasili, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.