Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

agencije-fotka Necenzurirano

Kako gre pod Golobovo vlado Zavrlu, Pusarju & co.?...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

Maja Martina Merljak Odkrito.si

Maja Martina Merljak ne more pozabiti snemanja za ...

ronaldo 1 Ekipa24.si

Težave v raju?! Georgina objavila fotko z ...

Kronika

Za nesrečo odgovoren voznik tovornega vozila

Piše: R.K.

Čas objave:
03.10.2022 13:00

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 30. septembrom in 3. oktobrom intervenirali v 182 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 692 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 45-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica

30. 9. okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri naselju Radna na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 27-letna voznica, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil 50-letnega voznica. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so jo v brežiški bolnišnici. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ji bodo izdali plačilni nalog.

Za nesrečo odgovoren voznik tovornega vozila

Policisti PPP Novo mesto so bili 1. 10. okoli 7. ure obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Smednikom in Dobruško vasjo. Opravili so ogled in ugotovili, da 29-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom bosanskih registrskih oznak ni vozil po sredini voznega pasu, zato je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izrekli globo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Zabukovju na območju Šentruperta je med 16. 9. in 30. 9. nekdo vlomil v nenaseljeni objekt in odtujil starejši štedilnik.

Med 29. 9. in 30. 9. je v Jesenicah na območju Brežic neznanec s strehe počitniške hiše odtujil bakrene žlebove, odtočne cevi in pokrov odtočnega jaška. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Z ograjenega skladiščnega prostora prodajalne v Novem mestu je 30. 9. nekdo odtujil okoli 40 m2 keramičnih ploščic. 

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Dobrniču (PP Trebnje) je 30. 9. zvečer nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 2500 evrov.

V kraju Križe na območju PP Brežice je med 30. 9. in 1. 10. neznanec vlomil v počitniško hišo. Odtujil je suhomesnate izdelke in okoli 70 evrov. 

V gozdu na območju Žužemberka je 1. 10. nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil denarnico in torbico z dokumenti in denarjem. Oškodovanka je torbico odložila na zadnji sedež, denarnico pa pod prednji sedež. Oškodovana je za več kot 2000 evrov.

V Dečnem selu na območju PP Brežice je 1. 10. zvečer nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil nakit in parfume. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli1400 evrov škode.

V kraju Mali Podljuben je 1. 10. med 19. in 23. uro neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 7000 evrov.

Med 27. 9. in 2. 10. je v Semiču nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil električno ročno orodje in lestve. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 30. 9. in 3. 10. na območju PP Brežice (Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Prilipe, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Stara vas, Loče in Orešje) izsledili in prijeli 41 državljanov Indije, 22 državljanov Burundija, 14 državljanov Pakistana, 13 državljanov Afganistana, štiri državljane Turčije, štiri državljane Iraka, po dva državljana Kosova, Bangladeša in Palestine, državljana Maroka in državljana Kameruna in na območju PP Metlika (Dole, Rosalnice) pet državljanov Iraka, tri državljane Sirije in državljana Kube. Policijski postopki s tujci, ko so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.