princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

natalija-bratkovič, kmetija-2023 Njena.si

Po Kmetiji voditeljica opravlja tudi to delo

luka doncic Ekipa24.si

Kaj pa to?! Luka Dončić je dobil denarno kazen ...

Kronika

Z nožem poškodoval 40-letnika

Piše: R.K.

Čas objave:
01.05.2022 16:53

Policisti so od 30. aprila zjutraj pa do 1. maja zjutraj na številko 113 sprejeli 259 klicev, od tega je bilo 56 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije – večina, 31, se jih je zgodilo v noči na prvi maj.

Javni red in mir

Novomeški policisti bodo kazensko ovadili 33-letnika iz Poti v Gaj, ki je zvečer med prepisom z nožem lažje poškodoval 40-letnika.
Ponoči so policisti obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru ter pet na javnem kraju, večina je bila povezana z glasno glasbo.

Nedovoljeno kurjenje

Novomeški policisti bodo ukrepali zoper več oseb v Brezju in okolici, ki so za kresovanje kurili gume, plastiko, tkanino in odpadke. V Kerinovem Grmu so ponoči zakurili starejši avtomobil. Krški policisti še ugotavljajo, čigavega, nato bodo ukrepali zopet osebo, ki je zakurila.

Vlomi in tatvine

V noči iz petka na soboto so neznanci vlomili v prazno hišo v Šutni. Iz hiše so odpeljali samohodno kosilnico. Lastnikom so skupaj naredili za več kot tisoč evrov škode.

Nesreče pri delu

Zjutraj so policiste in reševalce klicali v Krško vas. Tam je 54-letnemu delavcu pri sestopu iz lestve na streho, kjer so montirali sončno elektrarno, spodrsnilo. Pri padcu z višine približno štirih metrov si je zlomil roko. Zaščitne opreme ni uporabljal.
Regijski center za obveščanje iz Brežic je nekaj po deveti uri zjutraj obvestil policiste o nesreči pri sečnji dreves na Artu. Po prvih
ugotovitvah ogleda je lastnik gozda podiral drevesa, pri tem si je pomagal s traktorjem z vitlo in dvema pomagačema. Pri žaganju bukve se je eden od njiju umikal v smeri padanja drevesa, ki ga je zadelo s krošnjo. 22-letnik je negibno obležal in mu tudi posredovanje zdravstvenega osebja ni moglo več pomagati. Na novomeški urgenci so dopoldne oskrbeli poškodbe 12-letnika,
poškodovanega po nadlahti. Po prvih ugotovitvah ogledal je pomagal očetu, ki je z motorno žago doma žagal lesene stebre. Med žaganjem mu je motorno žago spodneslo in je pri tem po roki porezal sina. 12-letnik ni uporabljal zaščitne opreme.