Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

agencije-fotka Necenzurirano

Kako gre pod Golobovo vlado Zavrlu, Pusarju & co.?...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

Maja Martina Merljak Odkrito.si

Maja Martina Merljak ne more pozabiti snemanja za ...

rogaska olimpija Ekipa24.si

Penal, ki je razburil javnost! Olimpija povedla po...

Kronika

Z 1,3 promili alkohola trčil v hišo

Piše: R.K.

Čas objave:
30.09.2021 13:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 245 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Sevniški policisti so zaščitili žrtev fizičnega in psihičnega nasilja in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST
Z 1,3 promili alkohola trčil v hišo
O prometni nesreči v naselju Preloge na območju Mokronoga smo bili obveščeni ob 21.30. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti
izgubil oblast nad vozilom in trčil v stanovanjsko hišo. Lažje poškodovanega 20-letnega potnika, ki je sedel na prednjem sedežu, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Zoper povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Voznik električnega skiroja z 1,7 promili alkohola
V noči na 30. 9. so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki si je poškodoval glavo pri padcu z električnim skirojem. Policisti PP Krško so zbrali obvestila in ugotovili da je 24-letnik vozil skiro po pločniku iz smeri Leskovške ceste proti Gubčevi ulici, pri prečkanju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem in padel. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola, bodo izdali plačilni nalog v višini 1.280 evrov.

KRIMINALITETA
Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost
Ob 15.37 smo prejeli anonimno obvestilo, da naj bi bila v eni izmed cerkva na območju Semiča nastavljena bomba. Nemudoma je bilo na kraj napotenih več policistov, ki so zavarovali širše območje dveh cerkva, evakuirali ljudi, ki so se nahajali v enem objektu in zaprli dovozne ceste. S pomočjo vodnika so s službenim psom za iskanje eksploziva pregledali objekte in okolico in ugotovili, da eksplozivnega sredstva ni bilo in ni nevarnosti za ljudi. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja Zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost.

Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost (309. člen KZ-1) (1) Kdor zlorabi znamenje za pomoč ali znamenje za nevarnost ali neutemeljeno kliče na pomoč ali lažno sporoči, da grozi nevarnost in s tem povzroči, da so državni organi ali druge pristojne organizacije ukrepale brez potrebe ali neupravičeno uporabile sredstva sistema zaščite, reševanja in pomoči, se kaznuje z zaporom do treh let. (2) Če je bilo z dejanjem iz prejšnjega odstavka preprečeno ali ovirano delo pravosodnih ali drugih državnih organov in je bila s tem preprečena
storitev uradnega dejanja ali povzročena večja premoženjska škoda, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.


Prijeli tatici
Krške policiste so okoli 16. ure poklicali na pomoč in prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več kosov oblačil in pobegnili. Takoj so se odzvali in podlagi opisa v bližini izsledili in prijeli dve storilki. Zasegli so jima ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljenki bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine
Med 20. in 21. uro je s parkirnega prostora gostinskega lokala v Žužemberku nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf, kovinsko sive barve, registrskih oznak NM DT-168. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

V noči na 29. 9. je na Biču nekdo vstopil v prostore podjetja in odtujil ročni cirkular, električno vbodno žago in električni brusilni stroj.

V Brežicah je neznanec iz kleti večstanovanjske stavbe odtujil gorsko kolo znake Scott scale, rumene barve. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.400 evrov.

Rop
Šentjernejski policisti preiskujejo okoliščine roparske tatvine. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih so na območju Ledeče vasi v noči na 30. 9. trije neznanci vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo in oškodovancu odtujili denar.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se prav tako poskušala izogniti mejni kontroli. Okoli 19. ure so zaradi poskusa izmika mejni kontroli obravnavali še državljana Afganistana, ki so ga našli v tovornem vozilu turških registrskih oznak. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca (PP Brežice) izsledili in prijeli sedem državljanov Irana, v Prilipah (PP Brežice) dva državljana Irana in državljana Afganistana, na
območju Dvorc (PP Brežice) državljana Irana in v Metliki državljana Nigerije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.