simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

rifle2 Njena.si

Maja in Janez Hočevar Rifle imata malce drugačen...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Kronika

Vozniku začetniku se je mudilo 200 na uro

Piše: R.K.

Čas objave:
06.12.2021 11:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 3. 12. in 6. 12. intervenirali v 147 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 498 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in dvanajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 38-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov, nezakonitega lova in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

vlak, moped, nesreča
Opazil ga je strojevodja.
PU Novo mesto

V Krškem vlak trčil v moped
4. 12. nekaj po 2.30 smo bili obveščeni, da naj bi na železniški postaji v Krškem vlak trčil v moped. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je tovorni vlak pripeljal iz smeri Dobove. Pri železniški postaji v Krškem je strojevodja opazil voznika mopeda, ki je prečkal železniške tire in ga pričel opozarjati z zvočnimi signali. 20-letni mopedist je odskočil in padel po tleh, vlak pa je zadel moped, ki je povsem uničen, odtrgalo mu je tudi kolo. 20-letni kršitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja Ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom.

vlak, moped, nesreča
Moped je uničen.
PU Novo mesto

Voznik začetnik po avtocesti z 200 km/h
Policisti PPP Novo mesto so 4. 2. v jutranjih urah na avtocesti izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom provida. Voznik osebnega avtomobila BMW 340 ixD GT švicarskih registrskih oznak je iz smeri Smednika proti Drnovem vozil tudi več kot 200 km/h. Na razdalji 1,5 km so mu ob zmanjšani vidljivosti zaradi megle izmerili povprečno hitrost 198 km/h. Kršitelja so na Drnovem ustavili in ugotovili, da gre za 20-letnega državljana Švice, ki je voznik začetnik, saj je vozniški izpit opravil pred manj kot pol leta. O kršitvah tujega državljana so obvestili pristojno sodišče v Brežicah in sodnica mu je v postopku izrekla globo v višini 1.200 evrov in stransko sankcijo devetih kazenskih točk. Na podlagi sodbe bo kršitelju za eno leto prepovedana vožnja oziroma uporaba vozniškega dovoljenja v Sloveniji.

Voznik z 2,8 promili alkohola ni upošteval znakov policistov
Sevniški policisti so 5. 12. nekaj pred 19. uro med kontrolo prometa pri Hrastovici zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna. Kršitelj znakov policistov sprva ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in ustavil v Prelesju. Med postopkom so ugotovili, da ima 41-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 1,33 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za storjeni kršitvi določa kazen v višini 1.700 evrov in 23 kazenskih točk.

Vozniškega dovoljenja nima, odklonila tudi preizkus
Policisti PP Trebnje so med kontrolo prometa v Dolenji Nemški vasi 3. 12. okoli 8. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Citroen saxo. Med postopkom so ugotovili, da 38-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja in ji zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Opravljanje preizkusa je odklonila, zato so ji avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegi vozil
3. 12. okoli 16. ure so policisti PP Novo mesto v Poljanah pri Mirni Peči ustavili voznika osebnega avtomobila VW passat. 77-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel na avtu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so mu zasegli, mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Metliški policisti so 4. 12. okoli 21.30 v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila BMW in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 38-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligramov alkohola. BMW so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvam
Črnomaljski policisti so bili 4. 12. obveščeni o nasilju v družini na območju Semiča. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtve, nasilneža odstranili in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Med preiskavo so ugotovili, da je 27-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo. Osumljenec je ob prisotnosti otrok žrtev davil, jo grozil in ji onemogočal, da bi poklicala na pomoč. O izrečenem ukrepu so policisti obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 27-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Vlomi in tatvine
V Novi Lipi na območju PP Črnomelj je 3. 12. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na delovišču v Trebnjem je med 2. 12. in 3. 12. neznanec vlomil v rezervoarja dveh delovnih strojev in odtujil okoli 50 litrov goriva.

V noči na 4. 12. je v Dolenjski Toplicah nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

4. 12. popoldne je v naselju Apnenik pri Velikem Trnu neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Želebeju na območju PP Metlika je 5. 12. nekaj pred 19. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Pretep v Kerinovem Grmu
Policisti PP Krško in PP Brežice so v noči na 4. 12. posredovali zaradi pretepa v naselju Kerinov Grm. Ob prihodu so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med več kršitelji, ki so bili pod vplivom alkohola. Lažje poškodovanega udeleženca pretepa so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, saj so si izjave vseh vpletenih nasprotujoče. Na podlagi ugotovitev bodo zoper udeležence ustrezno ukrepali.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Metlika so med kontrolo tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Med 3. 12. in 6. 12. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zilj (PP Črnomelj) izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana, na območju Rigonc, Obrežja in Dobove (PP Brežice) pa sedem državljanov Afganistana, državljana Kosova in državljana Severne Makedonije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili ndržavno mejo, še niso zaključeni.


OSTALE ZADEVE

Požar

Policisti PP Novo mesto so bili v noči na 6. 12. obveščeni o požaru
pomožnega objekta ob stanovanjski hiši v Ivanji vasi. Ogenj se je razširil
in zajel ostrešje objekta, nastalo je za okoli 3.000 evrov škode.
Okoliščine policisti še preiskujejo, po prvih ugotovitvah in zbranih
obvestilih pa je do požaro prišlo zaradi pregretja dimnika peči na trda
goriva.

S spoštovanjem,Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
samostojna policijska inšpektorica