Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Vinjeni povzročili nesrečo, drugi ostali brez avtomobilov

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2023 11:06

Policisti so minuli konec tedna obravnavali prometni nesreči, ki sta ju povzročila vinjena voznika, prometno nesrečo s poškodovano peško in nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti. Med kontrolo prometa so ustavili močno vinjena voznika ter jima zasegli vozili.

V soboto nekaj po 15. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika pri Dolnji Težki Vodi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 45-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometni znak. Povzročiteljica je z vožnjo nadaljevala po bankini in zapeljala nazaj na cesto, kjer je z vozilom obstala. Policisti so še ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je
imela 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Belokranjski cesti v Novem mestu smo bili obveščeni v soboto nekaj po 19. uri. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 53-letni voznik, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

V soboto okoli 17.30 se je zgodila prometna nesreča na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 15-letno peško, ki je nepravilno prečkala cesto izven prehoda za pešce. Lažje poškodovano peško so oskrbeli v novomeški bolnišnici. O kršitvi bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Krški policisti so bili v petek nekaj pred 16. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko , ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 68-letna voznica osebnega avtomobila pri Zdolah zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se lažje poškodovala. Zoper voznico bodo uvedli prekrškovni postopek.

Med kontrolo prometa v Metliki so policisti PP Metlika v soboto okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,65 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Dolenjske Toplice so v soboto zvečer zasegli avtomobil 37-letnemu vozniku. Kršitelja so namreč ustavili po tem, ko so mu v predhodnem postopku zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,42 mg/l) odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnje. O neupoštevanju prepovedi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.