severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Domagoj Ivanković Njena.si

Josip iz Botrov nasmejan, z ženo srečna na svojem

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Kronika

Vinjeni povzročili nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
30.01.2023 10:54

Policisti PU Novo mesto so v minulih dneh obravnavali več prometnih nesreč, ki so jih povzročili vinjeni vozniki. V eni izmed njih se je voznik lažje poškodoval.

28. 1. okoli 17. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Smednik v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Velike Britanije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in zapeljal na brežino, kjer je z vozilom obstal. 28-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izrekli globo.

Trebanjski policisti so bili 28. 1. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Biča. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf na parkirnem prostoru zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v dve parkirani priklopni vozili. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola. so odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V noči na 29. 1. se je zgodila prometna nesreča na območju Drče. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.