Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Giovanni Barreca z ženo, ki jo je neusmiljeno pokončal, saj je bil (in še je) prepričan, da je v nje Odkrito.si

Pokončal družino, ker je želel izgnati hudiča

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Kronika

Vinjeni povzročili nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
30.01.2023 10:54

Policisti PU Novo mesto so v minulih dneh obravnavali več prometnih nesreč, ki so jih povzročili vinjeni vozniki. V eni izmed njih se je voznik lažje poškodoval.

28. 1. okoli 17. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Smednik v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Velike Britanije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in zapeljal na brežino, kjer je z vozilom obstal. 28-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izrekli globo.

Trebanjski policisti so bili 28. 1. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Biča. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf na parkirnem prostoru zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v dve parkirani priklopni vozili. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola. so odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V noči na 29. 1. se je zgodila prometna nesreča na območju Drče. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.