simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Kate Middleton je v ZDA postala prava spletna zvezda .. Odkrito.si

Kim Kardashian - neprimerne objave o Kate ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Kronika

Vinjeni povzročili nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
30.01.2023 10:54

Policisti PU Novo mesto so v minulih dneh obravnavali več prometnih nesreč, ki so jih povzročili vinjeni vozniki. V eni izmed njih se je voznik lažje poškodoval.

28. 1. okoli 17. ure se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Smednik v smeri proti Ljubljani. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila iz Velike Britanije zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v prometno signalizacijo in zapeljal na brežino, kjer je z vozilom obstal. 28-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izrekli globo.

Trebanjski policisti so bili 28. 1. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Biča. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf na parkirnem prostoru zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v dve parkirani priklopni vozili. Povzročitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola. so odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V noči na 29. 1. se je zgodila prometna nesreča na območju Drče. Policisti PP Šentjernej so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,34 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.