pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

ana nikolić Odkrito.si

Pretresljivi posnetki znane pevke

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika

Vinjen povzročil nesrečo in pobegnil, policisti so ga izsledili

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2023 13:09

V soboto dopoldne so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v avtomobil oškodovanca in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so pobeglega 61-letnega povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus.

V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kršitelj s tremi promili alkohola

14. 5. popoldne smo bili obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru na Mirni voznik osebnega avtomobila z nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Trebnje so se takoj odzvali, voznika
izsledili in ustavili na območju Trebnjega. Ugotovili so, da gre za 36-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Metlika so v noči na 13. 5. v Jugorju pri Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Seat Ibiza. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,86 miligramov alkohola. Policisti PP Novo mesto so prav tako v noči na 13. 5. na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Voznikoma so zasegli avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.