pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika

Vinjen 25-letnik v robnik, 76-letnik v peško

Piše: R.K.

Čas objave:
01.03.2023 08:30

Novomeški policisti so včeraj obravnavali vinjenega 25-letnika, ki je objestno vozil po Podbevškovi ulici ter 76-letnika, ki je na Kandijski cesti trčil v peško ter jo pri tem lažje poškodoval.

Okoli 20.30 so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o nevarni in objestni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na Podbevškovi ulici vozil z veliko hitrostjo in nevarno prehiteval druge voznike. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik. Policisti so 25-letnemu kršitelju zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 9.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano 20-letno peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.