princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

nik mujanovic Ekipa24.si

Sodišče izdalo začasno odredbo v sporu velikega...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

Kronika Krško/Brestanica/Podčetrtek

Včeraj več kot 28.000 udarov strel

Piše: ReCO Brežice/STA

Čas objave:
09.06.2018 07:13

Neurje z močnim dežjem, viharnimi sunki vetra in ponekod točo je včeraj zvečer zajelo tudi vzhodno Slovenijo, vse od Posavja preko Kozjanskega in Podravja do Prlekije. Meteorna voda je zalivala objekte, veter je odkrival strehe.

Marsikje po državi so bili na delu gasilci. Okoli 22. ure so zaradi težav z meteorno vodo gasilci posredovali v Krškem, kjer je zalilo gospodarsko poslopje. V Brestanici je meteorna voda ogrožala industrijski objekt, v Dolenjem Leskovcu pa stanovanjsko hišo.

Ob 21.26 je v Dolenjem Leskovcu, občina Krško, meteorna voda zalivala kurilnico v pritličju stanovanjskega objekta. Gasilci PGE Krško so počistili in izčrpali meteorno vodo. Obveščene so bile pristojne službe.
Ob 21.48 so posredovali gasilci PGD Brestanica v podjetju DS Smith Brestanica, kjer je meteorna voda vdirala v notranje prostore. Gasilci so črpali vodo iz jaškov in preprečili vdor vode. Obveščene so bile pristojne službe.
Ob 21.49 so posredovali gasilci PGD Podbočje v Dobravi ob Krki, občina Krško, kjer je meteorna voda vdirala v gospodarsko poslopje. Gasilci so preusmerili meteorno vodo v odvodni kanal. Obveščene so bile pristojne službe.
Ob 22.10 so posredovali gasilci PGD Dolenja vas v Spodnjem Starem gradu, občina Krško, kjer je meteorna voda zalivala kletne prostore bifeja. Gasilci so izčrpali vodo in postavili vreče s peskom. Obveščene so bile pristojne službe.
Ob 22.30 je na Cankarjevi cesti na Senovem, občina Krško, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Senovo.
Ob 23.11 je v Župeče vasi, občina Brežice meteorna voda zalila kletne prostore v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Cerklje so prečrpali meteorno vodo in počistili tla. 

V Podčetrtku so imeli težave tudi zaradi vetroloma.

Po 19. uri je močno deževje težave povzročalo na območju Štor in Laškega, kjer je na ceste in objekte podrlo nekaj dreves. Malo kasneje so o težavah s poplavljanjem meteornih vod poročali iz Poljčan, Rogaške Slatine in Kozjega. O toči so poročali iz Semiča in Črnomlja. 

Na območju vzhodne Slovenije in severne Hrvaške so včeraj zabeležili več kot 28.000 udarov strel, ker so se ustvarjale vedno nove nevihtne celice, pa je bilo udarov strel ponoči še več.

Vremenoslovci zaradi močnejših nalivov opozarjajo na nevarnost poplav in porasta hudournikov. V drugi polovici noči se je vreme postopno umirilo.