primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Kronika Velenje

V Velenju eksplodirala bomba

Piše: Radio Krka, 24ur, RtvSlo

Čas objave:
01.11.2012 20:56

V Velenju je v noči na Dan mrtvih eksplodirala bomba, ki je bila nameščena pod avtomobil, parkiran med bloki.

V eksploziji ni bila poškodovana nobena oseba, poškodovanih pa je več kot 10 avtomobilov, poroča portal 24ur.com. Na celjski policijski upravi so medtem pojasnili, da je bilo v Šaleku pri Velenju v noči na četrtek poškodovanih več vozil.

Kriminalisti Policijske uprave Celje skupaj z bombnimi tehniki zaključujejo z ogledom večjega števila vozil, ki so bila v poškodovana pred stanovanjskim blokom v Šaleku pri Velenju, so pojasnili na celjski policijski upravi.

"Dosedanje ugotovitve kažejo, da je do poškodovanja vozil po vsej verjetnosti prišlo zaradi eksplozije eksplozivnega telesa, vendar ogled še traja," so še zapisali na policijski upravi.

Po neuradnih informacijah naj bi neznanec odvrgel ročni bombi na parkirišču za enem od stanovanjskih blokov. V času eksplozije sicer v bližini omenjenega avtomobila ni bilo ljudi, tako da nihče ni bil poškodovan.

21,40h -  Pred dobrima dvema urama so kriminalisti in policisti v Velenju zaključili preiskavo domnevne eksplozije dveh ročnih bomb v blokovski soseski Šalek.

V noči na četrtek so nekateri stanovalci slišali močan pok, a ker so domnevali, da gre za noč čarovnic, se niso odzvali. Zjutraj pa so opazili več poškodovanih avtomobilov, po navedbah domačinov okoli deset, policija pa je s podatki zelo skopa.

Šele nocoj so namreč s Policijske uprave Celje uradno zapisali, izjav pa ne dajejo, da kriminalisti skupaj z bombnimi tehniki končujejo ogled večjega števila poškodovanih avtomobilov pred stanovanjskimi bloki. Dozdajšnje ugotovitve kažejo, da so poškodovanja nastala po vsej verjetnosti zaradi eksplozivnega telesa, še sporočajo s Policijske uprave Celje.

Ker lastniki avtomobilov, kot so navedli sami, čez dan niso smeli do svojih avtomobilov, je marsikdo izmed njih šele nocoj ugotavljal škodo. Nekateri poškodovani avtomobili, kot je še videti nocoj, so ostali na parkirišču in imajo preluknjane pnevmatike ali pa močno poškodovana stekla. Po navedbah domačina so policisti prišli na kraj dogodka danes okoli druge ure, ker je eden izmed lastnikov avtomobila prijavil škodo na pnevmatikah. Akcija policistov in kriminalistov z ogledom terena in vozil je trajala vse do večernih ur.