sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

lesley-maxwell Odkrito.si

Babica razkriva: "Mladi fantje norijo za mojim ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Kronika

V prometni nesreči v Banjaluki umrl Marjan Ristič

Piše: STA

Čas objave:
30.03.2022 11:53

V Banjaluki se je v torek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl vodja konzularne pisarne v Banjaluki Marjan Ristič, so potrdili na ministrstvu za zunanje zadeve. Kot so dodali, bo na ministrstvu danes izobešena črna zastava.

"Z žalostjo sporočamo, da je včeraj v prometni nesreči v Banjaluki umrl naš dolgoletni sodelavec, pooblaščeni minister in vodja konzularne pisarne v Banjaluki Marjan Ristič," so potrdili na zunanjem ministrstvu.

Voznik avtomobila je zapeljal na pločnik in pri tem trčil v konzula, ki je na kraju nesreče podlegel poškodbam, so dodali.

V prometni nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila golf, ki ga je vozil 23-letni Sergej Miljković, in 62-letni pešec Marijan Ristić, državljan Slovenije, so po poročanju časnika Nezavisne novine sporočili iz banjaluškega okrožnega tožilstva. V nesreči je Ristić izgubil življenje, so sporočili.

Tožilstvo je odredilo izvedbo vseh potrebnih preiskovalnih dejanj in ukrepov ter izvedenstva za ugotovitev vseh okoliščin prometne nesreče, odrejena je bila obdukcija trupla pokojnega, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino Republike srbske, je poročal časnik.