sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

gregor-fabrici Njena.si

Kmetijo zaradi usodne napake zapustil eden najbolj...

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Kronika Novo mesto

V nesreči hudo poškodovan motorist, padec usoden za kolesarja

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
01.04.2021 10:10

O prometni nesreči z udeležbo motorista in voznice osebnega avtomobila na regionalni cesti med Malim Mraševem in Kostanjevico na Krki so bili policisti obveščeni včeraj nekaj po 17. uri.

Po prvih ugotovitvah policistov je nesrečo povzročila 60-letna voznica osebnega avtomobila, ki je z regionalne ceste zavijala levo proti dovozu do stanovanjske hiše. Ko je zapeljala na levo smerno vozišče, je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 32-letni motorist. Po silovitem čelnem trčenju je motorist hudo poškodovan obležal na travniku več kot 70 metrov od mesta trčenja. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za posebno hude telesne poškodbe. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo zoper povzročiteljico na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kolesar po padcu umrl v bolnišnici
Nekaj pred 13. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 61-letni moški kolesaril na območju Boričevega in pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in padel. V večernih urah so nas iz bolnišnice obvestili da je umrl, vzrok smrti pa bo znan po opravljeni obdukciji. Policisti okoliščine prometne nesreče še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu nekaj pred 9.
uro ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,29 miligramov alkohola. Neregistriran avtomobil, ki je odjavljen iz prometa, so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvina kolesa
Krški policisti so bili obveščeni, da je med 20. in 31. 3. na Cesti 4. julija v Krškem nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil kolo znamke Trek. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1500 evrov.Poškodovanje delovnega stroja
V Dolenji Stari vasi na območju PP Šentjernej je nekdo poškodoval stekla delovnega stroja in lastnika oškodoval za 500 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Afganistana in državljana Pakistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so prav tako odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na
območju Špeharjev izsledili in prijeli enajst državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še
potekajo.