plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

1696960652-172a6180-1696960549854 Necenzurirano

Ameriška klofuta Brodnjaku: glasovali proti ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

Luka Dončić pf Ekipa24.si

Luka oživel nov trend in dobil nor vzdevek! Ne ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Kronika Novo mesto

V Gabrju preuredili vaško središče

Piše: STA

Čas objave:
02.12.2019 05:51

V Gabrju, ki velja za največjo vas na dolenjski strani Gorjancev, so prejšnji konec tedna uradno odprli preurejeno vaško središče z avtobusnim postajališčem in obračališčem na stičišču ulice Šumeči potok ter Portoroške ceste. Mestna občina Novo mesto je za naložbo skupaj z davkom odštela nekaj manj kot 190.000 evrov in vse stroške pokrila sama.

Po podatkih novomeške občine so v Gabrju zgradili novo pokrito avtobusno postajališče z obračališčem, hkrati pa so tamkajšnjim prostovoljnim gasilcem postavili novo orodjarno.

gabrje center mo nm.jpg
Projekt ureditve vaškega središča v Gabrju
MO NM, U.K.

Dela, ki so jih začeli junija, so sicer poleg ureditve avtobusnega postajališča in obračališča ter postavitve nadstrešnice obsegala še prenovo tamkajšnjega križišča in cestišča, ureditev komunalne infrastrukture in ekološkega otoka, rušenje ter odstranitev gasilske orodjarne in njeno nadomestitev pri kulturnem domu.

Porušili in odstranili so gradnjo ovirajoči stanovanjski objekt, prestavili in prenovili so spomenik NOB ter utrdili potočni prepust. Zgradili so še pločnike in uredili javno razsvetljavo.

V Gabrju so ob slovesnem odprtju zasadili dva gabra, ki simbolizirata tamkajšnjo krajevno skupnost. Krajevna skupnost Gabrje po omenjeni naložbi načrtuje še ureditev vaškega prireditvenega prostora.