mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika

V avtu prevažal 17 tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2023 09:47

Danes ponoči so policisti na Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4 picasso bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni državljan Srbije je v vozilu prevaža kar 17 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanu Srbije so odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 3. in 6. odstavku 308 člena KZ-1 ga bodo privedli k
preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo. Kazenski zakonik za storilca, ki je tujce nezakonito spravil čez mejo oziroma ozemlje države in pri tem povzročil nevarnosti za življenje
ali zdravje ljudi, določa zaporno kazen od enega do osmih let in denarno kaznijo.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Prav tako v noči na 1. 6. na območju Dobove ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak. Državljan Severne Makedonije je v vozilu prevažal šest državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Državljanu Severne Makedonije odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje, Čatež ob Savi, Župeča vas) izsledili in prijeli 34 državljanov Bangladeša, 23 državljanov Afganistana, 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Rusije, 14 državljanov Sirije, 13 državljanov Pakistana, deset državljanov Iraka, sedem državljanov Indije, dva državljana Nepala, dva državljana Šrilanke in državljana Alžirije . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.