alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Trebnje

Uboj v Trebnjem, 48-letni moški podlegel poškodbam, osumljenec pridržan

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
21.09.2024 20:21

Policisti na številki policije 113 v operativno-komunikacijskem centru policijske uprave Novo mesto so v petek okoli pol sedme ure zvečer prejeli več klicev o nasilnem dejanju v poslovnih prostorih v Trebnjem.

Na kraj so napotili več policijskih patrulj, regijski center za obveščanje pa še ekipo nujne medicinske pomoči z zdravnico zaradi informacije, da je ena oseba hudo poškodovana.

Na kraju so naleteli na poškodovanega 48-letnika, ki mu niso mogli več pomagati in je zaradi hudih poškodb na kraju umrl.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novem mestu, ob prisotnosti dežurne državne tožilke in ob pomoči komisije sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, naj bi se 48-letnik okoli 18.30 ure pripeljal do poslovnega prostora, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerka (do katere je imel veljavno sodno prepoved približevanja zaradi predhodnih nasilnih dejanj).



Med konfrontacijo s tam zaposlenim 49-letnikom je slednji z ostrim predmetom tako poškodoval 48-letnika, da je ta na kraju umrl. Pokojnega so policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in grožnjami, tudi za grožnje 49-letniku.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja po 1. odstavku 115. člena kazenskega zakonika so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost in je trenutno v policijskem pridržanju. Zanj je preiskovalna sodnica odredila strokovni pregled, za pokojnega 48-letnika pa sodno obdukcijo. Pri ogledu je sodeloval tudi strokovnjak Inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

"Policijska preiskava je v teku, zato več podrobnosti javnosti ne moremo posredovati," so sporočili s PU Novo mesto.