mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

382806463_710305964463822_8546834431065828572_n Svet24.si

Foto: Janko pridelal najtežjo in najlepšo bučo,...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika

Tri Turke prevažal v prtljažniku

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2023 08:45

Policisti so na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tri tujce je voznik prevažal v prtljažniku.

Prav tako na Obrežju so okoli 19.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila Opel, nemških registrskih oznak. Dva državljana Afganistana, ki imata dovoljenje za bivanje v Nemčiji, sta v vozilu prevažala dva državljana Irana, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Na Drnovem so v noči na 19. 5. ustavili kombi, ki ga je vozil državljan Srbije. V vozilu je prevažal osem državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Ukrajine, dvema državljanoma Afganistana in državljanu Srbije so odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila, v katerih so prevažali tujce. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Ribnica, Drnovo) izsledili in prijeli 18 državljanov Rusije, 13 državljanov Maroka, šest državljanov Sirije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Nepala, tri državljane Bangladeša, državljana Indije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.