prometna nesreča, vinska gora Svet24.si

Počilo je tam, kjer bi morala biti avtocesta že ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

Intervju z gospodom Pignatellijem je potekal v Benetkah, mestu, ki ga obiskuje večkrat letno in ga g Odkrito.si

Federico Pignatelli: "Umetna inteligenca je ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika

Trčila v peško

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2022 10:27

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Trčila v peško

Nekaj po 9.30 smo bili obveščeni o povoženju peške na Rozmanovi ulici v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 59-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 87-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Odvzel prednost kolesarju

O prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in kolesarja na Andrijaničevi cesti v Novem mestu smo bili obveščeni nekaj pred 14. uro. Policisti so ugotovili, da je do trčenja prišlo, ko je 74-letni voznik osebnega avtomobila odvzel prednost 35-letnemu kolesarju. Lažje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Prekratka varnostna razdalja

Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri izvozu za Krško, v smeri proti Obrežju. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 21-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 21-letni državljan Hrvaške. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v osebnem avtomobilu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v okolici Dobruške vasi je med 20. 9. in 21. 9. nekdo iz premičnega semaforja odtujil akumulator.

V Brežicah je v noči na 21. 9. neznanec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 21. 9. je v Straži na območju Šentruperta nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil dve motorni žagi. Vlomil je tudi v rezervoar osebnega avtomobila in iztočil ter odtujil okoli 30 litrov goriva.

V naselju Suhor na območju PP Novo mesto je med 14. in 22. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Velika Dolina, Loče, Laze) izsledili in prijeli 11 državljanov Indije, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Afganistana in tri državljane Pakistana in na območju PP Krško (Kostanjevica na Krki) državljana Konga in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni. 

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Nekaj po 22. uri so policiste poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi pijan kršitelj z vpitjem in razbijanjem steklenic motil javni red in mir. 44-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.