simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

matej-zemljič Njena.si

Skrito v raju: Kakšen je Matej Zemljič za ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Kronika Novo mesto

Tovornjak zapeljal s ceste in se prevrnil na bok

Piše: ReCO

Čas objave:
07.04.2021 08:44

Včeraj ob 19.48 je na cesti Metlika - Novo mesto pri naselju Dole tovorno vozilo s prikolico zapeljalo s cestišča, se prevrnilo na bok in pri tem se je raztresel tovor - koruza.

Po prvih ugotovitvah policistov je voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal koruzo, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola in mu zaradi kršitev cestno
prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic
nesreče je promet potekal izmenično enosmerno do 4.30.

Ob 18.09 je na Cesti krških žrtev v Krškem zagorelo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so požar pogasili, odklopili akumulator in očistili vozišče.

Policisti PP Ribnica so obravnavali štiri prometne nesreče I. kategorije, kjer je prišlo le do materialne škode ter eno prometno nesrečo II. kategorije, kjer je bila poleg materialne škode na vozilu tudi poškodovana udeleženka. Obravnavali so tudi poskus samomora, kjer je bila storilka po poskusu dejanja hospitalizirana s strani zdravstvenega osebja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bilo kršitelju odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Težave je včeraj povzročal tudi sneg
Ob 10.57 je v ulici Kurirska steza v Črnomlju, zaradi teže snega drevo ogrožalo objekt osnovne šole. Gasilci PGD Črnomelj so obžagali veje drevesa ter nevarnost odstranili. Na kraju je bil prisoten tudi dežurni delavec elektro podjetja.

Ob 11.02 je na Zaloški cesti v Novem mestu drevo oviralo promet. Za odstranitev je poskrbel dežurni delavec cestnega podjetja.

Ob 11.15 je v bližini naselja Dolenji Maharovec v občini Šentjernej drevo padlo na cestišče. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

Ob 11.17 je na cesti Soteska-Dvor v občini Dolenjske Toplice, podrto drevo oviralo promet. Drevo je odstranil dežurni delavec cestnega podjetja.

Ob ob 11.59 je pri naselju Hudo v občini Novo mesto podrto drevo oviralo promet. Drevo je razžagal in odstranil dežurni delavec cestnega podjetja.

Ob 10.11 se je na regionalno cesto pri Jesenicah na Dolenjskem v občini Brežice podrlo drevo. Posredoval je dežurni delavec CGP, ki je drevo razžagal in ga odstranil.

Ob 10.18 se je na lokalno cesto pri Velikem Kamnu v občini Krško podrlo drevo. Posredovali so dežurni delavci Kostaka Krško, ki so drevo razžagali in odstranili.

Ob 11.13 se je na lokalno cesto pri Globokem v občini Brežice podrlo drevo. Posredovali so dežurni pri komunalnem podjetju, ki so drevo razžagali in odstranili.

Ob 11.30 se je na lokalno cesto pri Curnovcu v občini Brežice podrlo drevo. Posredovali so dežurni pri komunalnem podjetju, ki so drevo razžagali in odstranili.

Ob 11.59 se je na lokalno cesto pri Artu v občini Sevnica podrlo drevo. Posredovali so dežurni pri komunalnem podjetju, ki so drevo razžagali in odstranili.