DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

rok kronaveter Ekipa24.si

Brez zadržkov! Odpisani Kronaveter tudi o sporni ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Kronika

Skočil iz avta, preden se je ta ustavil

Piše: R.K.

Čas objave:
08.09.2022 07:36

Policisti so včeraj zjutraj ustavljali vozilo zaradi suma, da se v njem nahajajo ilegalni migranti. Voznik sprva ni upošteval navodil policije, ko pa je že kazalo, da bo ustavil, je tik preden se je vozilo ustavilo, skočil iz avta.

Ob pol sedmih zjutraj so policisti specializirane enote za nadzor državne meje, ki delujejo na območju novomeške policijske uprave pri Bukošku z modrimi lučmi in sireno ustavljali osebno vozilo, v katerem je bilo več oseb zaradi suma, da gre za prevoz oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Voznik se za znake policistov ni zmenil in je pospešil z vožnjo proti Brežicam. Policisti z modrimi lučmi so ga uspeli prehiteti in nameravali zaustaviti s počasno vožnjo pred njim. Voznik naj bi ga poskušal obvoziti. Obe vozili sta zmanjševali hitrost – v nekem trenutku pa se je voznik odločil, da ne bo počakal policistov: tik preden se je vozilo ustavilo, je skočil iz vozila in pobegnil v gozd. Policisti so to opazili in se ustavili.

Enoprostorec brez voznika pa se je sam peljal še malo naprej in trčil v zadnji del službenega vozila policije. V enoprostorcu je bilo osem državljanov Bangladeša in Indije, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Poškodovan ni bil nihče. Tujce so v postopek prevzeli brežiški policisti. Voznika vozila, šlo naj bi za državljana Slovenije, še iščejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje.