pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

tonin vrtovec cigler kralj nsi Necenzurirano

Logar prihaja, da uniči NSi #komentar

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

Eva Strmljan Kreslin, Vlado Kreslin Njena.si

Vlado Kreslin o odnosu s svojimi otroki

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Kronika

Sadil bo sadno drevje

Piše: R.K.

Čas objave:
09.11.2022 07:58

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v ponedeljek posredovali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 141 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli motorno kolo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Trebeža (PP Brežice) je nekdo odtujil gorsko kolo znamke ScottVoltage rumeno črne barve. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

V Novem mesu je med 5. 11. in 7. 11. neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor prodajalne in odtujil več sadik sadnega drevja in pripomočke za gojenje rastlin v vrednosti okoli 600 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Nekaj pred 22. uro so policisti na območju Dobrave izsledili in prijeli 23 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V bližini so prijeli tudi 21-letnega voznika kombija, ki je tujce nameraval prepeljati v notranjost države. 21-letnemu državljanu Slovenije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. Policijski postopki z 12 državljani Pakistana, devetimi državljani Indije in dvema državljavnoma Bangladeša še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Župelevec, Loče, Rigonce, Obrežje) izsledili in prijeli devet državljanov Indije, štiri državljane Konga, tri državljane Rusije, državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.