Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

S tremi promili alkohola in brez vozniške za volan

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
24.06.2019 16:45

Trebanjski policisti so 22. 6. popoldne med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Več poškodovanih v prometni nesreči pri Starih Žagah
21. 6. nekaj pred 14.30 uro se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti pri Starih Žagah. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 54-letni voznik terenskega vozila, ki je vozil iz smeri Črnomlja proti Soteski. Pri Starih Žagah je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v kombinirano vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 43-letni voznik. Po trčenju je kombi odbilo na nasprotno smerno vozišče, vanj pa je trčil še 27-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri Črnomlja. Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligramov alkohola, se v nesreči ni poškodoval, voznik kombija je lažje poškodovan, voznik osebnega avtomobila in dva potnika v njegovem vozilu so huje poškodovani, še en potnik pa je utrpel lažje poškodbe. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
23. 6. nekaj po 12. uri so bili policisti PP Metlika obveščeni o prometni nesreči v Metliki. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 50-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v avtomobil drugega udeleženca. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,23 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.