mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

1684916784-frghtsjk-66-1684916718719 Necenzurirano

"Bivši zaposleni smo največji poraženci ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika Grosuplje/Ribnica

Roparska tatvina v Ribnici, napad na sovrstnika in krajana v Grosupljem

Piše: STA

Čas objave:
24.11.2022 13:07

V eni izmed trgovin v Ribnici je prodajalka v sredo zvečer pri kraji več izdelkov zalotila moškega. Ta jo je odrinil in skušal pobegniti, a ga je zadržal varnostnik. V Grosupljem pa so okoli 16.30 trije krajani skušati pomagati mlajšemu moškemu, ki ga je pretepal sovrstnik, a jo je pri tem eden izmed njih skupil sam, so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti so bili o roparski tatvini v Ribnici obveščeni okoli 19. ure, ko je prodajalka pri tatvini več izdelkov zalotila moškega. Ta jo je odrinil in skušal pobegniti, a ga je do prihoda policistov zadržal varnostnik. Moškemu, ki je bil v preteklosti že večkrat obravnavan za podobna kazniva dejanja, so policisti odvzeli prostost in bo priveden pred preiskovalnega sodnika.

Do incidenta v Grosupljem pa je prišlo v sredo okoli 16.30, ko se je mlajši moški fizično lotil sovrstnika. Ta mu je med pretepom ubežal, napadalec pa mu je sledil. Vmes so nato posegli trije občani, ki pa jih je napadalec prav tako napadel, pri tem pa enega izmed njih tudi huje poškodoval in nato bežal.

Poškodovanega krajana so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, njegovo življenje pa po prvih podatkih ni ogroženo. Napadalec je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva ravnanja z elementi nasilja, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.