alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Kronika Lj

Razkritje napadov na info-sistem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.03.2013 06:14

Kriminalisti bodo danes predstavili obsežno kriminalistični preiskavo gospodarske kriminalitete, v kateri obravnavjo kriminalno združbo. Slednja je osumljena storitve več kaznivih dejanj napadov na informacijski sistem, velikih tatvin in pranja denarja. S kaznivimi dejanji je bila povzročena velika premoženjska škoda.

Na novinarski konferenci ob 12.30 uri bodo sodelovali Dušan Florjančič, vodja Sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, Damjan Režek, namestnik direktorja Urada RS za preprečevanje pranja denarja, in Tadej Hren, SI-CERT – Nacionalni center za posredovanje pri omrežnih incidentih.

V preiskavi so kriminalisti poleg ostalih preiskovalnih dejanj izvedli tudi 12 hišnih preiskav na območju ljubljanske policijske uprave, pri čemer so preiskovali tako poslovne kot zasebne prostore. V preiskavah so iskali materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Preiskovalci so na podlagi pooblastil iz Zakona o kazenskem postopku zaradi razlogov zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih odvzeli prostost petim osebam, ki so v policijskem pridržanju. Pri izvajanju aktivnosti je sodelovalo 70 kriminalistov in policistov ljubljanske, mariborske, novomeške, kranjske in murskosoboške policijske uprave.

Policija v predkazenskem postopku izvaja vse potrebne postopke v skladu s svojimi zakonskimi pooblastili, ki jih ima za preiskovanje gospodarskih kaznivih dejanj.