Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika

Prometna nesreča pri Velikem Cerovcu; nedovoljeni prehodi meje

Piše: R.K.

Čas objave:
24.04.2024 09:24

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 151 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

V naselju Apnenik na območju PP Šentjernej je 23. 4. nekdo vlomil v starejšo nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil je ročno uro in tobačne izdelke.

Med 19. 4. in 23. 4. je v okolici Sevnice nekdo izkoristil odsotnost oškodovanke, skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.


Prometna nesreča na cesti Novo mesto - Metlika

Nekaj po 17. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri Velikem Cerovcu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 45-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.  


Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Loče, Prilipe, Mihalovec, Slovenska vas) izsledili in prijeli 25 državljanov Turčije, 19 državljanov Sirije, 13 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, osem državljanov Kameruna, šest državljanov Pakistana, tri državljane Palestine, tri državljane Bangladeša, državljana Tunizije, državljana Nepala in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.