severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Kronika

Priprli voznika, ki je večkrat trčil v policiste

Piše: R.K.

Čas objave:
09.12.2022 08:54

Konec novembra so policisti ustavljali voznika, ki pa se na njihove znake ni odzival, med nevarno vožnjo večkrat trčil v policiste, nato pa pristal v potoku ter pobegnil iz vozila. Zdaj so ga policisti izsledili in mu ga priprli.

Policisti so 27. novembra med na avtocestnem postajališču Starine opazili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki so bile očitno ponarejene. Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo, ves čas pospeševal hitrost, zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti. V Dolenji vasi je zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden izmed osumljencev pa je pobegnil. 20-letnik je poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Med preiskavo kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto ugotovili, da je s kraja pobegnil voznik. 33-letnega osumljenca so 6. decembra izsledili in mu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.