katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

1702382906-dsc2167-01-1702382890043 Necenzurirano

Žibertova banka prihaja v roke srbskega tajkuna

zibert prednik hot sd pl Reporter.si

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

Giovanni Barreca z ženo, ki jo je neusmiljeno pokončal, saj je bil (in še je) prepričan, da je v nje Odkrito.si

Pokončal družino, ker je želel izgnati hudiča

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Kronika

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Piše: R.K.

Čas objave:
09.02.2024 10:36

V noči na danes so policisti na Obrežju kontrolirali voznika kombija znamke Mercedes romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni državljan Romunije in 60-letni sopotnik iz Romunije v prirejenem skritem prostoru prevažata tri državljane Maroka in državljana Egipta.

Prostor je bil prirejen na način, da je bilo za zadnjimi sedeži ležišče z blazino, pod katero je bil zaboj, v katerem so se nahajali štirje tujci. Tihotapcema so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Ločem Trnje, Brezje pri Veliki Dolini, Ribnica, Obrežje, Jereslavec) izsledili in prijeli 35 državljanov Sirije, 23 državljanov Afganistana, deset državljanov Bangladeša, šest državljanov Palestine, pet državljanov Nepala, štiri državljane Maroka, štiri državljane Pakistana, dva državljana Turčije, dva državljana Indije in državljana Libije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Drenovec) so prijeli 12 državljanov Maroka, na območju PP Metlika (Drašiči) enega državljana Maroka in na območju PP Sevnica (Sevnica) enega državljana Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.