jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

bravo olimpija Ekipa24.si

Joj, kaj je počela evropska Olimpija! Bravo ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Kronika

Prijeli tatico suhomesnatih izdelkov

Piše: R.K.

Čas objave:
02.12.2022 08:10

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev.

Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu in v okolici Semiča so zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Policisti PP Novo mesto so zaščitili žrtev nasilja v družini in 33-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja
pogrešane osebe, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Nekaj pred 9. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Orehovim in Bregom na območju PP Sevnica. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Za nesrečo odgovorna mladoletnica

Ob 11.20 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Šegovi ulici v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna mladoletnica, ki je odvzela prednost 77-letni voznici. Policisti so zasegli avtomobil povzročiteljici, ki nima vozniškega dovoljenja in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Prijeli tatico

Nekaj pred 13. uro so bili policisti PP Trebnje obveščeni o tatvini iz prodajalne v Trebnjem. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa na območju Trebnjega izsledili in prijeli 24-letno tatico. Zasegli so ji ukradene suhomesnate izdelke v vrednosti okoli 240 evrov in jih vrnili osebju prodajalne. Osumljenko, ki so jo že obravnavali zaradi premoženjskih
kaznivih dejanj, bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

Z ograjenega pašnika na Vinjem vrhu je nekdo odtujil konja rjave barve z belo liso. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3000 evrov.

V noči na 1. 12. je v Novem mestu neznanec s strehe gospodarskega objekta odtujil bakrene žlebove in bakrene cevi. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Dopoldne je na Otočcu nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Okoli 20. ure je v Gorenjem Vrhpolju neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je okoli 100 evrov, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Na območju Dvora je v noči na 2. 12. nekdo vlomil v prodajalno in odtujil tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Čatež ob Savi, Loče, Slovenska vas, Rigonce) izsledili in prijeli 19 državljanov Kube, 11 državljanov Rusije in šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.