krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

gozd-strahov-na-talentih Njena.si

Gozd strahov na Talentih: Nepričakovano ozadje ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Piše: R.K.

Čas objave:
21.04.2023 11:27

Med opravljanjem nalog na območju Trnja so policisti včeraj okoli 13. ure ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije in štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

V noči na 21. april so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Državljan Albanije je v vozilu prevažal šest državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prav tako danes ponoči so na Obrežju ustavili državljana Srbije, ki je v vozilu hrvaških registrskih oznak prevažal štiri državljane Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v državo. Kriminalisti so državljanu Romunije, državljanu Kitajske in državljanu Albanije odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Kitajske in Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Čatež ob Savi, Loče, Jereslavec, Mokrice) izsledili in prijeli 34 državljanov Maroka, 17 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Rusije, sedem državljanov Pakistana, sedem državljanov Indije, štiri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, dva državljana Palestine, dva državljana Kitajske in državljana Mongolije . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.