DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Hakl Todorovič Necenzurirano

Nekdanja lastnika Večera gradita luksuzna ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

rok kronaveter Ekipa24.si

Brez zadržkov! Odpisani Kronaveter tudi o sporni ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

Granerud Ekipa24.si

Drama na treningu! Najboljši smučarskih skakalec...

Kronika

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.03.2023 11:50

Med opravljanjem nalog na Obrežju so policisti v petek okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila slovaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Okoli 20. 30 so prav tako na Obrežju ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni državljan Uzbekistana. V vozilu je prevažal štiri državljane Rusije, ki so na nedovoljeni način vstopili v Slovenijo. 19. 3. okoli 16. ure so ugotovili, da 23-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije. Državljanu Ukrajine, državljanu Uzbekistana in državljanu Romunije so odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Bukošek, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 42 državljanov Maroka, 31 državljanov Rusije, 29 državljanov Pakistana, 22 državljanov Kube, 18 državljanov Nepala, 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Turčije, deset državljanov Afganistana, osem državljanov Bangladeša, pet državljanov Kube, pet državljanov Indije, štiri državljane Kitajske, državljana Palestine in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.