mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Prijeli drznega tatu

Piše: R.K.

Čas objave:
11.05.2022 11:08

V Krškem so policisti prijeli drznega tatu, ki je okradel invalida. V Orešju pa so tatovi iz hiše ukradli okoli tri tisoč evrov.

Okoli 16.30 je občan policiste obvestil, da je pred prodajalno v Krškem nekdo oropal invalida, odtujil naj bi mu denar in pobegnil s kolesom. Takoj so se odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev drznega tatu. Na podlagi opisa so 18-letnega osumljenca izsledili, mu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli ukraden denar. Osumljenca, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Na dvorišče stanovanjske hiše v Orešju na Bizeljskem so se v jutranjih urah z osebnim avtomobilom modre barve, celjskih registrskih oznak, pripeljali trije neznanci. Starejšima stanovalcema so se predstavljali za delavce komunalnega podjetja in ju zamotili s pogovorom. Eden izmed storilcev je v tem času vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil okoli 3000 evrov.

Policija občanom svetuje previdnost ob obiskih neznancev. Opažajo, da so žrtve drznih tatvin predvsem starejši, tatvine pa storilci izvršujejo v dopoldanskem času. Žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja. Občanom svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi v primeru, da hišo zapustijo le za kratek čas ali ob delu na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.