viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika Novo mesto

Pri vzvratni vožnji trčil v pešca

Piše: PU NM

Čas objave:
11.04.2019 12:05

Novomeški policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo lažje poškodovanega 19-letnega pešca, v katerega naj bi trčil voznik osebnega avtomobila. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Novem mestu pri vožnji vzvratno in z odprtim prtljažnikom trčil v pešca. Voznik je po nesreči kraj zapustil, vendar so ga policisti izsledili. Okoliščine nesreče še preiskujejo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 54-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj  poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in  nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

V kraju Bistrica na območju Šentruperta je med 6. 4. in 10. 4. nekdo vlomil  v počitniško hišo in odtujil štedilnik. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

V Drašči vasi je med 9. 4. in 10. 4. nekdo odtujil konjski komat z uzdami  in vajeti, nameščen na steni hleva. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3000 evrov.Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Črnomaljski policisti so na območju Stare Lipe izsledili in prijeli sedem državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije v vagonih prevažal žito, v enem izmed vagonov našli dva državljana Irana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.
Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.