kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Kronika Zagreb

Pri Rovinju se je utopil 69-letni Slovenec

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
04.08.2015 14:36

V turističnem naselju v Rovinju se je v ponedeljek utopil 69-letni slovenski državljan, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre.

To je že druga letošnja slovenska žrtev v morju v hrvaški Istri, potem ko se je konec junija pri Umagu utopil 74-letnik. Od začetka leta so na največjem hrvaškem polotoku zabeležili šest utopitev.

Hrvaški policisti so sporočili, da se je nesrečni 69-letnik utopil nekaj pred 12. uro. Neuspešni so bili poskusi njegove oživitve, ki so jih sprožili najprej kopalci, potem pa tudi zdravniki, so zapisali na spletni strani policijske uprave.

Da bi se izognili novim tragičnim dogodkom, so hrvaški policisti znova objavili nekaj nasvetov za varnejše kopanje.

Med drugim so svetovali, naj obiskovalci izberejo tiste plaže, ki so urejene in omejene z bojami ter imajo reševalno službo. Če plaže niso zavarovane z bojami, pa naj ne plavajo več kot 100 metrov daleč od obale.


Vnovično so pozvali kopalce, naj ne iščejo osvežitve v morju, če so pod vplivom alkohola in mamil, ali neposredno po obroku oziroma če so bili dlje časa na soncu.

Spomnili so tudi, da se je treba izogibati skakanju v morje ob obali, ki za to ni urejena, ter da je v primeru valov nevarno plavati daleč od obale ter da nikakor ne smejo plavati proti plovilom.

Posebej so opozorili starše, naj nadzirajo svoje otroke v morju, slabše plavalce pa, naj se držijo bolj izkušenih. Če opazite, da je kdo v nevarnosti v morju, pa čim prej pomagajte ali pa poiščite pomoč, so še zapisali na spletni strani istrske policije.