jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

uvodna Svet24.si

Razkrili, kdo bo nastopil na naslednjem Super ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

doncic Ekipa24.si

Kje je Luka? Slovenski zvezdnik že v svojem ...

TRio Odkrito.si

TikTok hit - Todosovski, Avdić, Obrez

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Kronika

Pri počivališču Zaloke ugasnilo življenje

Piše: R.K.

Čas objave:
08.12.2022 08:09

Včeraj nekaj po 17. uri se je zgodila huda prometna nesreča na avtocesti pri počivališču Zaloke v smeri proti Obrežju. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah se je nesreča zgodila na pospeševalnem pasu, na katerem se je s tovornim vozilom s priklopnikom s počivališča vključeval 51-letni voznik iz Bosne in Hercegovine.

Na pospeševalnem pasu je v zadnji del priklopnega vozila silovito trčil 62-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Poškodovan voznik električnega skiroja

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 18. uro obveščeni o promntni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je mladoletnik vozil električni skiro po kolesarski stezi, vanj pa naj bi trčil voznik osebnega avtomobila, ki se je vključeval na prednostno cesto. Mladoletnik je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti okoliščine še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Sevniški policisti so v noči na 8. 12. v Lončarjevem Dolu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je po ustavitivi poskušal peš pobegniti, vendar so ga policisti ujeli. Med postopkom so ugotovili, da gre za 30-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti nekaj pred 2.30 ustavili osebni avtomobil Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,61 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.