Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika

Pretep v Dobruški vasi, v Metliki zasegli konopljo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.07.2021 15:02

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 70-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 281 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva in nezakonitega prehoda državne meje.

Dve udeleženki hudo poškodovani v prometni nesreči
Nekaj po 19. uri so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Logom in Sevnico. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Sevnice proti Krškem in zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 21-letna voznica. Voznica
in potnica v njenem vozilu sta se v nesreči huje poškodovala, 29 letni voznik pa je utrpel lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Zasegli prepovedano konopljo
Policisti PP Metlika so v okolici Metlike na naslovu bivanja 33-letnega osumljenca našli in zasegli 137 sadik prepovedane konoplje. Po opravljeni analizi zaseženih rastlin bodo osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Vlomi in tatvine
V okolici Mokronoga je med 18. 7. in 19. 7. nekdo skozi vrata vlomil v objekt društva. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.


V kraju Vrh pri Površju na območju PP Krško je v noči na 19. 7. neznanec skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtuji več steklenic vina in meso iz zamrzovalne skrinje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1100 evrov.

Na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na 19. 7. nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujl denar, mobilni telefon in tablični računalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V naselju Celine na območju PP Krško je neznanec z dvorišča stanoavnjske hiše odtujil neregistrirano kolo z motorjem Tomos APN 6, modre barve.

Posredovali zaradi pretepa v Dobruški vasi
Okoli 18. ure so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju Dobruška vas, kjer je prišlo do pretepa med štirimi kršitelji. Tudi po prihodu policistov se niso pomirili in niso upoštevali ukazov, zato so zoper vse uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Med pretepom je bil eden izmed udeležencev poškodovan, oskrbeli so ga v bolnišnici. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nezakonito prestopil državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Afganistana. Policijski postopki s tujcem, ki je nezakonito prestopil državno mejo, še niso zaključeni.