DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

masterchef, marcelova-tržnica Njena.si

Srce parajoča zgodba združila štiri ...

marko suler dw Ekipa24.si

Vroče v pisarnah Maribora: vijoličasti pred ...

Kronika Metlika

Policisti zasegli večjo količino petard, orožje, strelivo in konopljo

Piše: STA

Čas objave:
28.12.2019 21:40

Metliški policisti so na podlagi odredb sodišč v torek, v okolici Metlike, opravili hišno preiskavo zaradi sumov prekrškov in kaznivih dejanj. Pri hišni preiskavi so policisti zasegli različno orožje, strelivo, konopljo in laboratorij za gojenje konoplje, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Pri hišni preiskavi so zasegli skupaj 129 petard različnih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk. Ker gre za prepovedane petarde bodo zoper 37-letnico uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, za kar je zagrožena globa od 400 do 1200 evrov.

Pri hišni preiskavi so zasegli še pištolo in brzostrelko z dvema nabojnikoma z naboji ter več kot 350 nabojev različnih kalibrov za avtomatsko in polavtomatsko orožje.

Odkrili so tudi prirejen prostor za gojenje konoplje in zasegli 22 rastlin konoplje, skupaj z opremo. Zaseženo konopljo so poslali v analizo na nacionalni forenzični laboratorij. V primeru pozitivnega rezultata analize konoplje bodo 37-letnico kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, kar se kaznuje z zaporom od enega do 10 let.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva bodo kazensko ovadili še 47-letnika, ki so mu na istem naslovu med hišno preiskavo zasegli omenjeno orožje in strelivo, za katere niso imeli dovoljenja in jih ne bi smeli imeti v posesti, so zapisali na policiji.

37-letnici so metliški policisti sicer 17. decembra v večernih urah že zasegli 1401 petardo. 37-letnico so policisti kontrolirali med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Rosalnic. Zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so že takrat zoper njo uvedli postopek o prekršku, so spomnili v sporočilu za javnost.