krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika Ig/Grosuplje

Požara pri Igu in Grosuplju povzročila za več tisoč evrov škode

Piše: STA

Čas objave:
06.01.2019 11:43

V dveh požarih, ki sta v soboto izbruhnila na brunarici v okolici Iga ter na silosu v okolici Grosuplja, je nastalo za več tisoč evrov škode. Brunarica pri Igu je verjetno zagorela zaradi napake na električni napeljavi, silos na grosupeljskem pa zaradi kombinacije različnih dejavnikov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

V soboto še pred zoro je so bili policisti obveščeni o požaru v silosu v okolici Grosuplja. Na kraju so posredovali gasilci iz okoliških prostovoljnih društev, ki so uspeli požar pogasiti. Preiskovalci so ugotovili, da je zagorelo v betonskem silosu, ki se uporablja za shranjevanje lesne biomase oz. stranskih produktov lesno obdelovalne proizvodnje.

V silosu je najverjetneje zaradi kombinacije dejavnikov (večja količina prahu po stenah, dolgotrajno tlenje lesnih ostankov v silosu, skoraj prazen silos, kopičenje vnetljivih plinov) prišlo do eksplozije in vnel se je požar, ki je povzročil za več tisoč evrov škode. Dogodek po ugotovitvah preiskovalcev nima znakov kaznivega dejanja.

Okoli 9.40 pa so bili policisti obveščeni tudi o požaru na bivalni brunarici na območju Iga. Gasilci so požar pogasili. Vzrok zanj je najverjetneje posledica napake na električni napeljavi. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja, so zapisali na PU Ljubljana. Nastalo je za več tisoč evrov škode, nihče pa ni bil poškodovan.