sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

nemcija Ekipa24.si

Odjeknilo je! Nemci izbrali novega selektorja, na ...

Hajdi Korošec Jazbinšek Njena.si

Umrla ljuba mati Hajdi Korošec

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Kronika Novo mesto

Povzročiteljema nesreč pod vplivom alkohola odvzeli vozniška dovoljenja

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
19.12.2018 11:28

Včeraj, nekaj po 17. uri so bili policisti Policijske postaje Trebnje obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Češnjevek in Lipnik. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 65-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avto, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 46-letni voznik.

V nesreči sta 46-letni voznik in 84-letna potnica v njegovem vozilu utrpela lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola.

Nesreča tudi v Žabji vasi 
Okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča v Žabji vasi v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah policistov je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil 21-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti PP Novo mesto so odredili preizkus alkoholiziranosti 30-letnemu povzročitelju. V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola.

Obema povzročiteljema nesreč so policisti odvzeli vozniška dovoljenja in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu.