viktor orban Svet24.si

Orban ne bo podrl Ukrajine, dokler ne zagotovijo ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

DSD Necenzurirano

V zasebnem zdravstvu je denar: s prodajo klinike ...

nevenka cresnar pergar pogreb pl Reporter.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

primoz roglic pm Ekipa24.si

Res zapušča Jumbo-Vismo? Roglič v svojem slogu ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Kronika Novo mesto, Šentjernej, Krško, Sevnica

Pod vplivom alkohola trčil v tovornjak, 22-letnik iz Mihovice s sekiro nad avto

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
12.03.2021 08:23

Včeraj, nekaj pred 15. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v tovorno vozilo s priklopnikom.

V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,50 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Z več kot dvema promiloma alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj
Med kontrolo prometa v Krškem so policisti okoli 17.30 ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola.


Prav tako pod vplivom alkohola je bil 51-letni voznik, ki so ga sevniški policisti nekaj po 19. uri ustavili na cesti med Šentjanžem in Vrhovim. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Obema so zasegli osebna avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nasilneža bodo ovadili
Okoli 18.30 so policisti posredovali v naselju Mihovica na območju PP Šentjernej. Vzpostavili so javni red in mir in ugotovili, da je 22-letni osumljenec zaradi spora s sekiro poškodoval osebni avtomobil oškodovanca in večkrat udaril 19-letno oškodovanko in jo lažje poškodoval. Zaradi kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in lahke telesne poškodbe bodo nasilneža
ovadili na pristojno tožilstvo.