markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Kronika Novo mesto

Policisti zasegli dve ukradeni Toyoti in Lexus

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
18.07.2024 11:40

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.


KRIMINALITETA
Policisti zasegli dve ukradeni Toyoti in Lexus

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so pri izvajanju izravnalnih ukrepov na avtocestnem postajališču Čatež ob Savi okoli 12. ure ustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila s priklopnikom za prevoz vozil, bolgarskih registrskih oznak. Na tovornem vozilu in priklopniku je bilo naloženih osem osebnih vozil, ki jih je državljan Bolgarije natovoril v Veliki Britaniji, namenjen pa je bil v Bolgarijo. Policisti so opravili kontrolo natovorjenih vozil in pri preverjanju identifikacijskih oznak treh vozil ugotovili, da številke šasije niso odtisnjene v skladu z normami proizvajalca vozil. Pri nadaljnjem preverjanju pri tujih varnostnih organih je bilo ugotovljeno, da so bila vsa tri vozila v mesecu juniju ukradena v Veliki Britaniji. Toyoto C-HR, Toyoto Hilux in Lexus ES 300 so zasegli, o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Vlomi in tatvine
Med 13. 7. in 17. 7. je v Senušah na območju PP Krško neznanec vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Semiču je med 15. 7. in 17. 7. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil pijačo. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za 200 evrov.

V noči na 18. 7. je v Brežicah nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja. Brežiški policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Poškodovan avtomobil
V Cerovcu na območju PP Dolenjske Toplice je v noči na 17. 7. nekdo na dvorišču počitniške hiše poškodoval osebni avtomobil in povzročil za okoli 2.000 evrov škode.



PROMETNA VARNOST
Za nesrečo odgovoren voznik kros motorja
Policisti PP Šentjernej so bili okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči v Škocjanu, kjer naj bi voznik kros motorja trčil v avtomobil in odpeljal s kraja nesreče. Opravili so ogled, zbrali obvestila in izsledili pobeglega 21-letnega povzročitelja, ki se je v nesreči poškodoval in je potreboval zdravniško pomoč. Na kraj so poklicali reševalce, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren motorist, ki je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v avtomobil 32-letnega voznika. 21-letni kršitelj nima vozniškega dovoljenja, vozil pa ne neregistriran in nezavarovan motor. Motor so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Huje poškodovan kolesar
Okoli 20. ure so bili črnomaljski policisti obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti so zbrali obvestila, opravili so ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila okoli 18.30 v naselju Gradnik, kjer naj bi 59-letni kolesar izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Okoliščine in vzrok za nesrečo še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nedovoljeni prehodi meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Rakovec, Mihalovec, Kapele, Jereslavec, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 89 državljanov Sirije, 14 državljanov Afganistana, 13 državljanov Pakistana,11 državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, štiri državljane Somalije, štiri državljane Maroka, dva državljana Iraka in po enega državljana Mongolije, Turčije, Irana in Tunizije. Na območju PP Črnomelj (Gorenjci pri Adlešičih) so prijeli državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

JAVNI RED IN MIR
Moteče predvajanje glasne glasbe
V noči na 18. 7. smo bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v naselju Trdinova cesta v Šentjerneju. Policisti PP Šentjernej so vzpostavili javni red in mir in ugotovili, da je glasno glasbo predvajal 18-letni kršitelj. Zoper kršitelja, ki se je nedostojno vedel do policistke, bodo zaradi kršitev javnega reda in miru uvedli prekrškovni postopek.