pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

marko-cegnar_profilna_600x600 Reporter.si

Zaposleni na Pošti Slovenija se zgražajo: ...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Kronika

Policisti so pridržali dva nasilneža

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2021 09:01

Policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi bila žrtev nasilja v družini. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da je 55-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajal psihično in fizično nasilje nad hčerko in jo poškodoval.

Osumljencu, ki naj bi bil že večkrat nasilen do žene in hčerke so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o tem obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 55-letnega nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Hudo poškodovan kolesar

Okoli 9. ure so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 18-letni voznik tovornega vozila s pripetim priklopnikom ob vožnji vzvratno trčil v 77-letnega kolesarja ki je ustavil za tovornim vozilom. Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika tovornega vozila, ki je nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kršitelja pridržali
Policiste PP Šentjernej so v noči na 8. 7. poklicali na pomoč in naselja v Šentjerneju, kjer je 20-letni kršitelj žalil svojo partnerko in jo udaril. Sprl se je tudi z dvema prebivalcema naselja, ju prav tako žalil in večkrat udaril. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala kolesarka in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 22-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju kršitelja pridržali. S področja
kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v
družini in vloma. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešanih
oseb, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.